fbpx

5 typer video som fungerer godt i markedsføring (og eksempler på det) 🎥

Stadig flere foretrekker å se og lære gjennom video, og det finnes en rekke forskjellige typer video som du kan bruke for å fange din (potensielle) kundes oppmerksomhet.

Innhold i form av tekst har lenge vært det viktigste, men de siste årene har vi sett en større og større dreining mot video. Det er mange forskjellige typer videoer som du kan bruke i din markedsstrategi – i denne artikkelen finner du våre fem favoritter!

Høsten 2020 spurte Google 12.000 mennesker over hele verden om hvorfor de har sett hva de har sett. Svarene viser at folk ikke lenger bare ser på video for underholdningen sin skyld, men også for å lære, bli inspirert og å gå i dybden på et tema.

I dag er det rett og slett umulig å komme utenom video når du skal markedsføre bedriften din og kommunisere mot både potensielle og eksisterende kunder, enten du jobber i B2B-markedet eller B2C-markedet.

I videoen under kan du høre noen gode argumenter:

Les også: Slik tekster du video gratis med You Tube

1. Informasjonsvideo

Dette er en type video som passer perfekt for raskt og nøyaktig levere ditt budskap til målgruppen. I en slik video kan du svare på ofte stilte spørsmål, samtidig som du gir et inntrykk av hvem som jobber i din bedrift er. Såkalte unboxing-videoer – hvor du åpner pakken med produktet og forteller dine første inntrykk – er også svært populære. En informasjonsvideo kan du godt også legge på nettsiden din, enten det er for å beskrive et produkt, svare på spørsmål eller bli bedre kjent med bedriften.

Her kan du se et eksempel på hvordan den nye elektriske Volvo XC40-en presenteres hos forhandleren Bil i Nord.

2. Fornøyde kunder-video

Et kundecase i videoformat fungerer på samme måte som et kundecase i tekstformat. La dine nåværende kunder fortelle om sine erfaringer og opplevelser med din bedrift. Slike kundecaser er effektiv i den fasen der potensielle nye kunder skal ta det endelige valget om ditt produkt eller tjenester er det riktige.

Se video: I denne videoen forteller markedssjefen i Survey Monkey om hvordan de har tatt i bruk softwareplattformen HubSpot.

3. Promo-video

Videoer som skal promotere et produkt, et arrangement eller en blogg-artikkel spiller i større grad på følelser enn en informasjonsvideo eller en demo-video. Den skal gi publikum lyst på noe mer eller utløse en spesifikk handling. Det er som regel også lagt mer arbeid inn i manus, filming, musikk og lyd, og videoen beveger seg nærmere filmen.

Her er et eksempel på en video som skal skape interesse for fersk nordnorsk sjømat hos Extra.

4. «Hvordan»-videoer (how to)

Dette er en enkel og effektiv video der du får mulighet til å forklare hvordan produktene eller tjenestene deres brukes. Dette kan brukes på flere steg i kundereisen, både for å forklare potensielle kunder om hvor (enkelt) det er i bruk eller for å vise kunder nye funksjoner som er kommet til – eller hvordan de kan bruke produktet/tjenesten på en enda bedre måte.

Tenk på at videoen skal fungere på samme måte som når du ser hvordan en kokk lager en spesiell rett, som i eksempelet under.

5. Live video (streaming, webinar og digitalt kurs)

Det finnes en rekke muligheter innen live video. Det er mulig å streame kortere livesendinger på sosiale medier, men (potensielle) kunder melder seg gjerne på et lengre digitalt webinar. Etter koronaen har mange bedrifter i økende grad og med stor suksess erstattet fysiske seminarer og foredrag med den digitale varianten.

Live streaminger kan ses av alle som kommer på plattformen på det aktuelle tidspunktet, mens webinarer i større grad er ment for lengre sendinger. Fordelen er at deltakerne gir fra seg sin kontaktinformasjon og du kan følge opp seerne i etterkant. Publikum kan også se og webinaret i opptak når de måtte ønske.  

Har du tidligere holdt fysiske kurs, kan også dette gjøres om til et digitalt kurs.

Les også: Facebook Premiere – en ny måte å publisere video på

Oppsummering:

Det finnes en rekke ulike typer videoer som kan brukes i markedsføring, enten du ønsker at (potensielle) kunder skal få et inntrykk av hva dere gjør, bli kjent med hvem dere er eller sette fokus på et problem eller ofte stilte spørsmål. I vår store guide om innholdsmarkedsføring kan du lese mer om hvordan video kan være en del av markedsmiksen din.

På samme måte som tekst, kan videoer brukes i alle deler av kundereisen. Videoer kan underholde, informere og inspirere.

Video fungerer, og det kommer til å fungere også for deg. Dersom du fortsatt er usikker på hvordan du kan komme i gang eller hva som vil fungere best for deg, hjelper vi gjerne. Lykke til!

Gratis e-bok:

Viktige møteplasser som messer og konferanser er avlyst på grunn av Korona-pandemien. Hva skal til for å erstatte de fysiske møteplassene med digitale løsninger?

Sjekk ut vår gratis e-bok om digital vekst og leadgenerering.