fbpx

5 sosiale medier-nyheter #2

Mange av oss er nok fortsatt i feriemodus, men sosiale medier tar aldri fri. Her er fem spennende sosiale medier-nyheter fra den siste tiden!

1: TikTok jobber for å gjøre innholdet i appen enda mer tilgjengelig. Det gjør de ved å lage flere verktøy for teksting og oversettelse.

21. juli gjorde de det mulig for seerne å selv skru på auto-genererte «closed captions» på videoene. Dette fører til at man ikke er avhengig av å høre lyden, for å få med seg innholdet.

I tillegg lanseres oversettelser for undertekstene og videobeskrivelsene, slik at man i større grad kan oppleve og sette pris på innhold på andre språk.

TikTok kan også tilby oversettelse av «text stickers» i videoer – altså tekst som er «limt» på selve videobildet.

Utrullingen av de nye verktøyene er enda på et tidlig stadium, og er ikke tilgjengelig på alt innhold enda, melder TikTok. Oppdateringen vil også kun gjelde for et visst antall språk i begynnelsen.

Les forrige innlegg om sosiale medier-nyheter her!

Spotify separerer knapper

2: Spotify gir nå lytterne større frihet til å høre på spillelistene sine akkurat slik de vil. Det gjør de ved å separere «play»- og «shuffle»-funksjonene til to ulike knapper. Denne nyheten vil være tilgjengelig for premium-brukerne.

Endringen gjør at man kan velge om man vil spille av listene sine i tilfeldig rekkefølge (shuffle-funksjonen), eller om man helt enkelt vil trykke «play», og få listen spilt i rekkefølgen den er laget.

Oppdateringen rulles ut over de neste par ukene, melder Spotify den 1. august 2022.

Les også: Sosial medier-trendene ekspertene har tro på i 2022.

Nye muligheter i Reels

3: Instagram har utvidet mulighetene for å «remixe» innhold i appen. Nå kan man for eksempel også remixe offentlige bilder, ikke bare videoinnhold.

Man kan velge mellom flere layouts i remixen: green screen, vertikal splitscreen, horisontal splitscreen, eller bilde-i-bilde.

I tillegg kan man nå velge å legge sitt eget klipp etter originalklippet, og ikke oppå det.

Instagram tilbyr nå også flere maler man kan bruke for å lage reels, og de tillater at man kan filme med både front- og bakkamerat på telefonen samtidig via Dual-funksjonen. Dette gjør at du kan filme innhold, samt din egen reaksjon samtidig.

Les mer hos Instagram!

Kart-funksjoner

4: På Instagram har de også utvidet kart-funksjonene sine. Ved å trykke på steds-taggen på andres poster, eller selv søke på steder, kan man se bilder fra populære områder markert på kartet.

Man kan også filtrere søket gjennom kategorier som «restauranter», «kafeer» eller «severdigheter», og finne populære steder på den måten.

Les også: Er vi alle snart tiktokere?

Sovn med musikk

5: Liker du å sovne med musikk i ørene? Spotify har en innebygd «Sleep Timer» eller «Søvntidtaker», som gjør at du kan stille inn hvor lenge musikken skal fortsette å spille.

Trykk på låten som spilles, og så de tre små prikkene oppe i høyre hjørne. I menyen finner du «Søvntidtaker», og her kan du velge hvor lang tid det skal ta før musikken stopper – alt fra 5 minutter til en time.

Les mer her!

Det var alt for denne gang!