fbpx

5 nyheter fra SoMe-universet

Utviklingen i sosiale medier er konstant: Her er 5 nyheter fra den siste uken!

1: Interaktiv TV-titting

Liker du å scrolle mens du ser på TV? YouTube kommer nå med en ny funksjon, som skal gjøre TV-tittingen bedre og mer interaktiv for brukerne.

Mange YouTube-brukere velger i dag å se videoinnholdet på TV-skjermen, i stedet for på mobilen, eller dataen. Faktisk sees det daglig 700 millioner timer YouTube-innhold på TV-skjerm, melder YouTube selv.

Den nye funksjonen som nå lanseres skal gi brukeren mulighet til å interagere med innholdet, samtidig som de ser det på TV-skjermen – slik de ville gjort om de så innholdet på mobilen.

Hvis man er logget inn på samme YouTube-konto på TV’en og mobilen, kan man nå enkelt koble de to enhetene sammen, slik at de synkroniseres. Det gir brukeren mulighet til å interagere på mobilen med videoen de ser på TV.

På denne måten kan man lese videobeskrivelsen og kommentarene, dele videoen, kommentere, abonnere, eller liknende – samtidig som man ser innholdet på storskjerm.

YouTube melder at de fortsetter å jobbe med nye funksjoner – blant annet en shoppingfunksjon for produkter man ser i videoer.

Les mer hos YouTube!

2: Markering av Pride i sosiale medier

«Pride month» arrangeres i juni, og flere sosiale medier er med på markeringen.

Meta melder blant annet at de har rullet ut Pride-relaterte avatarer og stickers som kan brukes på Facebook og i Messenger, samt et «pride chat theme» på sistnevnte. De skal også lansere kamera-stickers på Instagram i anledning Pride.

Meta har også introdusert «LGBTQ+ Safty Center Hub» på Facebook, der de skal tilby en rekke sikkerhetsfunksjoner, blant annet verktøy for å motvirke mobbing og trakassering, og informasjon om hvordan man skal rapportere skadelig innhold.

Les mer om Metas Pride-markering her!

Heller ikke TikTok skal la Pride-måneden forbigå i stillhet. De har blant annet utnevnt tolv TikTok-kreatører til «2022 LGBTQ+ TikTok Trailblazers».

I tillegg melder de at de blant annet vil ha ulike tema-hashtagger, Pride-spillelister og LIVE-serier med LGBTQ+-kreatører.

Les mer om TikToks Pride-markering her!

Pride-temaet du nå kan velge i Messenger.

3: Større profilbilder

Har du irritert deg over de bittesmå profilbildene Instagram opererer med?

Ifølge Social Media Today tester Instagram nå muligheten for å la brukerne kunne se en større versjon av profilbildene ved å trykke og holde.

Det vil blant annet gjøre det lettere å finne riktig profil.

Les mer her!

4: TikTok uten «rot»

Ifølge TechCrunch lar nå TikTok noen utvalgte brukere teste noe de kaller «clear mode».

Denne nye funksjonen skal la brukerne scrolle TikTok-innhold helt distraksjonsløst. Det vil si at alt «rot» på skjermen, som knapper, captions og brukenavn vil forsvinne når man aktiverer «clear mode», slik at alt fokus heller kan ligge på videoen.

Les mer her!

Klar for «clear mode» på TikTok?

5: Meldinger om bortføringer

Nå lanseres det varslinger om bortførte barn – såkalt AMBER Alerts – på Instagram. Dette gjør at Instagram-brukerne kan se og dele meldinger om forvunnede barn i sitt nærområde.

«We know that the chances of finding a missing child increase when more people are on the lookout, especially in the first few hours.”, skriver Instagram.

Funksjonen vil i de kommende ukene bli tilgjengelig i 25 land, der Norge ikke er inkludert. Instagram skriver at det jobbes med å utvide til flere land etter hvert.

Les mer om AMBER Alerts på Instagram her!

Lyst til å lese mer om markedsføring, sosiale medier, foto og godt innhold?

Sjekk ut iNord-bloggen!