fbpx

Seks tips til litt bedre flyt i teksten

Er du usikker på hvordan du kan skape bedre flyt i teksten din? Her er seks enkle tips, som kan hjelpe deg på vei!

  1. VÆR OPPMERKSOM PÅ SETNINGSLENGDEN.

Skriver du lange og kronglete setninger, blir det vanskeligere for leseren å følge deg. Tenk på om du heller kan dele opp setningen. Når det er sagt er det heller ikke bra med en tekst med kun korte setninger. Da oppleves gjerne teksten hakkete. Sats på en blanding!

Dagens kunder er på jakt etter løsninger på sine behov og utfordringer. Her kan du lese mer om hvordan de kan finne nettopp deg.

  1. BRUK ET LETTFORSTÅELIG SPRÅK.

Du mister fort flyten i en tekst om språket er tungt og komplisert. Skriver du for «folk flest» er det greit å bruke et lett og tydelig språk. Det skal ikke være tørt og kjedelig, men bør heller ikke være så innviklet og vanskelig at leseren gir opp. Må man slå opp i ordboka for annen hvert ord, påvirker det naturlig nok flyten. Ikke kompliser språket unødvendig!

  1. SETT DEG INN I KOMMAREGLENE.

Å mestre kommareglene til det perfekte, er en kunst. Selv sliter jeg fortsatt med dem, og du finner sikkert komma-feil i denne teksten (beklager det, altså). Men kommareglene finnes av en årsak, og de hjelper deg til å oppnå en god flyt i teksten. Sett deg inn i dem!

  1. AVSNITT OG MELLOMTITLER.

Del opp teksten din i avsnitt. En stor bolk med tekst, uten avsnitt, kan fort bli tung å lese. Du kan også dele opp teksten din under beskrivende mellomtitler. Det gjør teksten mer oversiktlig, og lettere å lese.

  1. FAKTABOKSER.

Dersom du har mange faktaopplysninger som er viktige å ha med i teksten, kan det være en idé å skille dem ut i en faktaboks. Da kan leseren lett orientere seg på viktige stikkord. Du kan bruke faktaboksen til å understreke viktige elementer som også står i teksten, eller du kan bruke den som et sted å plassere alle «hard facts» – slik at du kan utelate dem fra hovedteksten.

  1. TEST- OG KORREKTURLES.

Les gjennom teksten din, og få gjerne noen andre til å gjøre det samme. Grammatikk- og skrivefeil er ødeleggende for flyten. Les gjerne også teksten høyt. Da oppdager du raskt setninger som er for kronglete, eller avsnitt som er dårlig formulert.

Les også: Tre gode tips for å unngå skrivefeil i teksten din!

Ønsker du flere tips? Her skriver Riksmålsforbundet om fem enkle grep som gir setningen bedre flyt.

God skriving!

Trenger du hjelp til å skrive gode tekster? Vi hjelper en rekke kunder med blogginnlegg, artikler, poster til sosiale medier, nettsidetekter og andre typer tekster. Ta en kikk på vårt artikkelabonnement eller ta kontakt for en uforpliktende prat.

2 hendelser på “Seks tips til litt bedre flyt i teksten”

  1. Tilbakeping: Dette er historien om hva du ikke skal gi din teknologi-interesserte mann til jul | iNord AS

  2. Tilbakeping: Innholdsmarkedsføring for B2B-bedrifter | iNord AS

Stengt for kommentarer.

Gratis e-bok:

Viktige møteplasser som messer og konferanser er avlyst på grunn av Korona-pandemien. Hva skal til for å erstatte de fysiske møteplassene med digitale løsninger?

Sjekk ut vår gratis e-bok om digital vekst og leadgenerering.