fbpx

Dette er historien om hva du ikke skal gi din teknologi-interesserte mann til jul

Det begynner å nærme seg jul, og det store spørsmålet for mange av oss er: hva skal vi gi til vår kjære?

I fjor trodde jeg at jeg hadde funnet den ultimate julegaven, og gikk julaften trygt i møte. Mannen min er av den typen som følger med på Apple-lanseringer, er daglig innom ymse tech-sider og er generelt glad i duppedingser. Siden jeg skulle til USA og nærmere bestemt Silicon Valley i november, hadde jeg allerede planen klar før jeg reiste. 

I Palo Alto var jeg innom butikken Beta. Der får du kjøpt produkter som fortsatt er på beta-stadiet, og hvor de bruker butikken til å teste potensialet i nye teknologiprodukter.

Ring
Motiv-ringen kan tracke hjerterytme, trening og søvn. Perfekt for en teknologi-interessert mann, ikke sant…?

Der får du kjøpt produkter som fortsatt er på beta-stadiet, og hvor de bruker butikken til å teste potensialet i nye teknologiprodukter.

Jeg endte opp med å kjøpe en ring. Ikke hvilken som helst ring, men en ring som kan tracke både søvn, hjerterytme og trening, åpne kontordøra og hva det måtte være. For meg framsto det som det ultimate gaven til mannen min.

Men hva tror dere skjedde? På julaften ble gaven åpnet. Han så litt uforstående på den, syntes den ikke passet helt, skjønte ikke poenget. Deretter la han den pent tilbake. For å gjøre en lang historie kort. Ringen ligger fortsatt i eska.

Starter B2B-kjøpet på nett

For hva skjedde egentlig?

Jeg tror mannen min er en ganske typisk «moderne» kjøper. Han elsker nemlig researchfasen – å finne ting selv – å sammenligne med andre produkter – å lese anmeldelser på nett – FØR han selv kjøper, eller ønsker seg noe. Det gjelder uansett om han kjøper privat eller på jobb.

Han er ikke alene. Det er mer enn noen gang viktig å ta inn over seg at våre kunder er minst like opplyste som vi er. De har vært på nett. De har de googlet og lest, de kan de tekniske spesifikasjonene like godt som vi kan. De vet ofte hva de vil ha, FØR de kontakter oss fysisk.

Dette gjelder ikke lengre bare forbrukere, men også B2B-salg. Allerede i 2018 meldte Think with Google at nesten 70 prosent av alle  B2B-salg starter med et søk på nettDagens kunder er rett og slett på jakt etter løsninger til sine behov og utfordringer. Finner de deg?

Gi riktig innhold til riktig tid

Da kan du ikke la være å være på nett. Du må både være synlig, hjelpsom og treffsikker, slik at både nye og kjente kunder oppsøker deg. Gjennom markedsføringen skal du faktisk hjelpe kunden gjennom sin kjøpsprosess.

Kunden har et behov, og de leter etter løsninger. De vurderer tjenesten eller produktet du leverer på en rasjonell måte, for dette er en viktig anskaffelse – enten det måles i penger, tid, prestisje eller risiko.

Målet ditt er å levere riktig innhold, til riktig person, på riktig tidspunkt, via den riktige kanalen.

På den måten bygger du opp tillit og din rolle som kompetent rådgiver, eller leverandør for kundene.

Les også: 10 enkle tips til innhold som kundene dine vil elske

Godt innhold til B2B-markedsføring

Rent praktisk betyr dette at du må levere godt innhold – uansett hvor i kundereisen din potensielle, eller din allerede eksisterende, kunde er. Og uansett hva det gode innholdet er. Det kan være en bloggartikkel, men det kan like gjerne være en e-bok, podcast, video, infografikk eller noe annet.

Godt innhold gir riktig informasjon, viser kunnskap og kompetanse, og gjør at du er synlig og blir funnet på nett.

PS: I år har jeg skjønt at jeg bør heller be mannen sette opp en særdeles konkret ønskeliste, så forhåpentligvis slår gaven bedre an i år enn i fjor 😉

Har du lyst å vite mer om hvordan du kan leverer riktig innhold til riktig person til riktig tid? Ta kontakt via skjemaet under – og så tar vi et uforpliktende møte.