fbpx

6-trinn: Slik kan du enkelt planlegge innlegg ved hjelp av Facebook Creator Studio

For de aller fleste av oss blir livet på sosiale medier enklere hvis vi planlegger – både hva vi skal legge ut, når vi skal gjøre det og faktisk gjør det.

Det er flere verktøy som lar deg planlegge posting av innhold, og i denne artikkelen skal jeg vise deg hvordan du enkelt kan bruke Facebook Creator Studio til det. (Selv bruker vi HubSpots sosiale medier-verktøy som har ytterligere gode funksjonaliteter).

De aller fleste bedrifter, uansett hvem de henvender seg til, er i dag på sosiale medier. Selv for hardbarkede leverandører til industrien er en konto på Instagram ikke lenger utenkelig. Der vi tidligere kun så vakre mat- og motebilder, dukker det stadig oftere opp annet i feeden.

Bakgrunnen er selvfølgelig at de fleste i dag vet at vi kommuniserer og markedsfører til folk, og at folk «henger» på sosiale medier, uansett hvilken stilling og tittel de har i bedriften. Alle ønsker vi trafikk til nettsiden eller nettbutikken vår, og en vanlig måte å gjøre det på, er å bruke sosiale medier og legge ut relevante innlegg som ofte peker tilbake til nettsiden.

For å automatisere prosessen og ha oversikt over innleggene, kan du bruke verktøyet Facebook Creator Studio. Av navnet skjønner du at dette er et verktøy fra Facebook.

Les også: Slik setter du deg SMARTe mål for markedsføringen din (+ gratis mal)

Hva er fordelen med Facebook Creator Studio? 

  • Last opp bilder eller video
  • Legg ut oppdateringer på Stories
  • Skriv innlegg på både Facebook og Instagram
  • Lag livesending
  • Planlegging av innlegg til ønsket tid. Deretter publiseres innlegget automatisk på det tidspunktet du ønsket.

Hvem passer Facebook Creator Studio for?

Dette verktøyet passer perfekt for deg som har mange innlegg du vil planlegge og vet nøyaktig når du vil publisere dem.

Slik publiserer du på Facebook Creator Studio

Trinn 1: Logg deg inn på Facebook Creator Studio.

Trinn 2: Bestem hvilken kanal du vil legge ut innlegget ditt. Trykk på enten Facebook eller Instagram knappen øverst i midten.

Facebook Creator Studio: Velg Facebook eller Instagram.

Trinn 3: Trykk «Opprett innlegg» på venstre meny. Nå kan du velge mellom en rekke alternativer. Opprett innlegg, legg til historie (stories), last opp video, flere videoer, send direkte (live) eller publiser videoen på flere sider (krysspublisering). Velg det som passer deg best.

Les også: Facebook-live: En ny måte å publisere videoer på

Facebook Creator Studio: Velg type innlegg.

Trinn 4: Hvis du ønsker å lage en vanlig post: Last opp bilde og skriv innlegget ditt.

Trinn 5: Hvis du vil, kan du publisere innlegget ditt med en gang ved å trykke på del nå-knappen.

(Ønsker du å vite mer om hvordan du kan generere leads fra din nettside? Vi har skrevet en e-bok som du kan laste ned gratis her.)

Facebook Creator Studio: Opprett innlegg

Trinn 6: Legg inn ønsket tidspunkt

For å planlegge et innlegg fram i tid, trykk på pilen til høyre for del nå-knappen («tidsplan»). Når du trykker på «tidsplan» kommer det opp kalender med både dato og klokkeslett. Finn ditt ønskede tidspunkt, og se at innleggene dine blir publisert automatisk!

Facebook Creator Studio: Tidsplan for publisering.

(Obs! Hvis du planlegger lang tid i forveien, kan det være lurt å holde et visst øye til store hendelser eller andre ting som kan gjøre det nødvendig å gjøre om på planene. Vurdér og justér planene dine ved behov. )

Trenger du hjelp med sosiale medier? Vi har laget et abonnement som passer godt for deg som verken har tid eller riktig helt vet hva godt innhold på sosiale medier er. Klikk her for å ta en kikk på abonnementet, eller ta kontakt for en uforpliktende samtale.