fbpx

Høsten 2017 fikk vi gleden av å produsere årets julekalender for Tromsø kommune. I kalenderluka sto ingen ringere enn «the man himself», Bjørn Sundquist.

–Du er vel ikke et svin?

En julekalender med Bjørn Sundquist.

Utfordringen til Tromsø kommune var at alt for mange av kommunens innbyggere kastet matfett i vasken, spesielt i jula. Konsekvensene av dette; tette rør og kjempeutfordringer for kommunen. Dette kunne ikke fortsette! Enter legenden Bjørn Sundquist.

Trengte oppstramming

Idéen var derfor å gi tromsøværingene en liten oppstramming fra en de fleste ikke tør å motsi, nemlig Bjørn Sundquist. Den folkekjære skuespilleren er kjent fra en lang rekke norske filmer, TV-serier, reklamer og teaterstykker. Han har nesten gjort det til sitt varemerke å ”rive kjeft”, noe kommunen valgte å spille videre på med en god porsjon humor og glimt i øyet.

Én blir til fire

Idéen videreutviklet seg til å bli fire videoer med fire julerelaterte ”oppfordringer” fra den rappkjefta finnmarkingen. Temaene kommunen ønsket å belyse var: matfett i rør, hundedritt i gata, brannfarlige julelys og julebordsfyll.

Humor som virkemiddel

Dette prosjektet viser hvor bra humor som virkemiddel kan være i kommunikasjonen mellom en kommune og dens innbyggere.

Sjelden har vi hatt det så gøy på settet og det er noe vi mener gjenspeiles i det ferdige produktet. Julekalenderen med Bjørn Sundquist fikk veldig høye seertall og ble en snakkis langt utenfor kommunens grenser.

Videoene gikk sin seiersgang på Tromsø kommunes facebook-side i både 2017 og 2018. Den ble også omtalt i riksdekkende medier. https://www.tv2.no/a/9531549/

Prosjektet ble gjennomført i samarbeid med mediehuset iTromsø.

POPULÆRT: Mottakelsen fra kommunens befolkning viste tydelig at de humordrevne videoene slo an og ble sett av målgruppa de var tiltenkt for.

Ønsker du å samarbeide med oss?

Gjennom vår unike kompetanse hjelper og veileder vi deg for å nå dine mål, uansett hva der. Vi vil hjelpe deg ti lå øke trafikken inn til ditt nettsted, styrke din merkevare, eller selge dine produkter. Vi har tilgang til et omfattende nettverk av plattformer og flater som kan benyttes for at du skal nå ut til dine kunder.

Interessert? Ta kontakt!